Binnenverlichting en alles wat daar bij komt kijken

  • door
binnenverlichting

Vandaag schijnen we een lichtje op de binnenverlichting, een belangrijk onderdeel van je interieur. Binnenverlichting is ontzettend belangrijk voor de inrichting van een woonruimte en de sfeer die je daar creëert. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van verlichting, waar veel natuurlijk draait om persoonlijke voorkeur en budget. Gelukkig is er voor iedereen wel iets te vinden tegenwoordig want het aanbod is enorm. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel stijlen te vinden en heeft de gemiddelde webshop meer types binnenverlichting dan je überhaupt aan lampen in een huis nodig hebt. Een varia aan Scandinavische, Retro, Klassieke, Vintage, Urban stijlen zijn dan ook te vinden op het internet. Soms zie je door de bomen het bos niet meer of worden lampen gewoon uit noodzaak gekocht. Zonde eigenlijk, want je kunt met de juiste binnenverlichting héél veel doen. Je hoeft geen binnenhuisarchitect of verlichtingsexpert te zijn, neem gewoon eens een kijkje bij een groot aanbod aan binnenverlichting en dan vind je vast wat moois!

Bedenk wat je wilt

Voor je overgaat tot het lukraak kopen van een lamp omdat die er zo mooi uitziet, is het goed om te bedenken wat je van plan bent. Wil je een bepaalde hoek opfleuren, heb je gewoon extra licht nodig, of ga je je interieur volledig restylen? Een vintage lamp los toevoegen aan een compleet klassiek interieur kan natuurlijk aardig vloeken. Hoe mooi een lamp ook kan zijn, niet elke lamp past in elk huishouden. Zo moet je ook onderscheid maken in de functie van een lamp. Is het een accessoire of pak je groots uit en wordt het een kopstuk van je interieur? De keuze is reuze! 

Voor ieder wat wils

Bedenken wat je wilt is natuurlijk moeilijk. Echter, er is écht voor ieder wat wils op de lampenmarkt. Binnenverlichting bevat zo’n uitgebreid assortiment dat je er letterlijk in kunt verdwalen in de winkel. Dus als je eens thuiszit en op lampen jacht gaat, neem dan even de tijd om echt goed te zoeken. Zoals gezegd zie je soms door de bomen het bos niet meer, maar het loont wel om goed rond te kijken. Zelf ga ik vaak voor Vintage lampen, maar de Philips Hue serie is ook ontzettend gaaf. met Philips Hue kun je de sfeer van een ruimte continu aanpassen aan de setting. Zo switch je eenvoudig (zelfs met je smartphone als afstandsbediening) van kleur en kun je zelfs je favoriete foto’s in kleurstelling nabootsen. Gaaf toch?