De juiste bureaustoelen vinden

  • door
bureaustoel

Toen ons bedrijf nog het meest leek op een start-up, zat iedereen gewoon op normale stoelen. Na verloop van tijd kregen we last van onze rug en nek en wist ik dat we op zoek moesten naar goede bureaustoelen. Dat zijn van die zaken die je in het begin niet echt aandacht schenkt. Het kost immers geld en levert niet direct iets op voor de winst. Toch is het belangrijk aandacht te geven aan goed meubilair, vooral als jij en je werknemers lang achter de computer zitten. Toen we het eenmaal eens waren over de noodzaak van bureaustoelen op kantoor, wilde ik eenmalig echt een goede investering doen. Ik heb een ergonoom ingeschakeld, die ons advies gaf over de juiste stoelen. Op basis daarvan ben ik op zoek gegaan en vond ik scherp geprijsde, kwalitatief hoogwaardige bureaustoelen voor ons kantoor. Omdat we een vrolijk, groen interieur hadden en wilden behouden, heb ik voor stoelen gekozen die daar goed bij passen. De meeste bureaustoelen zijn toch gemaakt van zwart plastic en zwart leer. Dat vond ik niet zo mooi. Gelukkig vond ik uiteindelijk stoelen die ergonomisch verantwoord waren én ook nog eens goed stonden in onze inrichting. Hier doen we nu al jaren mee, en ik ben blij dat ik die investering destijds heb gedaan. Hiermee heb ik heel wat nek- en rugklachten voorkomen. 

Belangrijk bij het uitzoeken van bureaustoelen

Als je een bureaustoel voor jezelf of je personeel uitzoekt is het belangrijk dat je de stoel uitkiest op basis van de lengte van degene waar de stoel voor bedoeld is. Je kunt wel één soort stoel uitkiezen, maar deze moet vervolgens wel worden ingesteld op het lichaam van elk individu. Hiervoor heb ik opnieuw de ergonoom laten komen. Deze kon precies vertellen wat belangrijk was. Zo moeten de armleuningen van de bureaustoel op dezelfde hoogte worden ingesteld als het bureau. Daarnaast moet de rugleuning de rug ook echt goed ondersteunen. Sommige werknemers hebben een aangepaste stoel nodig omdat zij bepaalde klachten hebben. Als je hiermee te maken hebt kan ik je echt aanraden ook gebruik te maken van een ergonoom. Als leek heb je te weinig kennis van het menselijk lichaam om hier goed meubilair voor uit te kiezen. Een ergonoom laten langskomen hoeft ook niet zoveel te kosten. Het is een goede investering in je personeel.

Vitaal op de werkvloer

Goed kantoormeubilair is niet het enige aspect van gezond werken. Je kunt als manager of ondernemer met personeel ook andere dingen doen om de gezondheid van je werknemers te ondersteunen. Sommige ondernemers kiezen voor stoelmassages. Grote bedrijven investeren in sportprogramma’s. Ik zorg er zelf voor dat mijn personeel regelmatig beweegt en ben alert op stress op kantoor. Je kunt immers nog zulke goede stoelen hebben, maar als je in een stressvolle omgeving werkt gaat je nek alsnog vanzelf vastzitten. Dat kunnen we beter voorkomen, door genoeg tijd te nemen voor klussen en voor voldoende ontspanning te zorgen met elkaar. Daar wordt het werk alleen maar leuker van.