De straal die het verschil maakt

  • door
douchekop

Na een hectische dag wil ik eigenlijk niets liever dan de drukte van me af spoelen onder de douche. Waar ik vroeger niets anders wilde dan een bad, ben ik door de jaren heen bijgedraaid. Bij de gedachten aan het stappen in een douchecabine kreeg ik het benauwd. De meeste douches zijn al lang niet meer zo. Een kraan waar je aan blijft draaien of een te kleine douchekop. Dat is echt verleden tijd!

Onder een waterval.

Een aantal jaren terug was ik voor zaken onderweg. Ik had een hotel geboekt waarvan ik zag dat er recentelijk nog een verbouwing had plaatsgevonden. Daar wordt ik natuurlijk blij van. Ik hou van de geur van nieuwe verf. Eenmaal aangekomen in mijn hotelkamer zag ik dat ook de kleine badkamer een geheel nieuwe look had gekregen. Even voelde ik toch die teleurstelling toen ik zag dat er geen bad in mijn kamer aanwezig was, maar dit bleek later geen enkel probleem meer te zijn. Die douchekop! Wauw. Als je het hebt over te kleine douchekoppen dan kun je deze absoluut niet meerekenen. Ik waande me alsof ik onder een waterval stond. De thermostaatkraan zorgde voor een heerlijk, constante temperatuur. Geen onverwachte kou of hitte voor mij.
Het mooiste vond ik nog dat deze regendouche ingebouwde verlichting had. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelfs een keer heb gedoucht in het donker. Ik liet mij vertellen door een van de medewerkers van het hotel dat deze reageert op de temperatuur van het water. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar deze bijzonder led douchekop zorgde voor een hele nieuwe ervaring.

Beter voor het milieu!

Ik heb heel lang gedacht dat een bad nemen beter is voor het milieu. Ik kan uren in bad liggen en kon me alleen maar indenken hoe veel water ik zou verbruiken als ik dat onder de douche zou proberen. De waterbesparende douchekoppen van tegenwoordig bieden al een oplossing. Daarnaast sta ik niet zo lang onder de douche dan wanneer ik lag te badderen. Het is eigenlijk appels met peren vergelijken.
Langs mijn nieuwe regendouche heb ik overigens ook een handdouche. Kun je geloven dat zo’n kleine kop vroeger diende als je enige douchekop? Mocht je over gaan stappen van een bad naar een douche net als ik dan zou ik je absoluut een regendouche of dubbele douchekop aanraden. Een douche is ook echt geen hokje meer. Lang leven de inloopdouche!