De voordelen van een VPN verbinding

Nu we veel thuiszitten gaan sommigen van ons steeds meer nadenken over de veiligheid van het gebruiken van het thuisnetwerk. Het is namelijk steeds onveiliger om zonder VPN thuis te gaan werken. Wij zetten de voordelen van een VPN verbinding voor je op een rij!

Veiliger internetten

Een groot voordeel van VPN is dat je veilig kan internetten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hackers of andere personen bij je gegevens kunnen komen. Als je gebruik maakt van een openbaar wifi netwerk zonder VPN verbinding is het voor eventuele hackers gemakkelijk om je data in te zien. Ook wanneer je gebruik maakt van je mobiele 4G verbinding kunnen kwaadwillende eventueel je data afvangen en zodoende bij gevoelige gegevens komen. Met een VPN verbinding zet je een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat (telefoon, laptop, tablet etc) en een VPN server op. Op deze manier kunnen hackers nog steeds je data afluisteren, maar zullen ze enkel versleutelde data zien waar ze dus niks mee kunnen. Bekijk hier de beste gratis VPN diensten!

Blokkades omzeilen

Met een VPN verbinding kun je ook geografische blokkades omzeilen. Op het internet zijn er veel websites die alleen in een bepaald land of bepaalde regio te zien zijn. IP-adressen die niet binnen dit gebied vallen, kunnen hierdoor niet de website bezoeken. Hoewel Netflix in 2016 al beweerde VPN te kunnen blokkeren is dit nog steeds niet gelukt. Met een VPN is het daarom mogelijk om geografische blokkades te vermijden en alle content te bekijken die Netflix in de verschillende landen aanbiedt. Als je bijvoorbeeld via een Amerikaanse VPN server inlogt op Netflix zie je alle content die door Netflix wordt aangeboden in Amerika.