In het verkeer

  • door

Ik was laatst op zoek naar werk. Het lastige is alleen dat ik geen tertiair onderwijs genoten heb. Ik had het nooit zo met school, en ging toen ik klaar was dus gewoon werken voor de kost. Dat beviel me veel beter. Nu ik wat ouder ben begint het te wringen. Ik kan bijna nergens doorstromen omdat ze dan toch vaak in ieder geval een MBO diploma moet hebben. Bovendien is het werk dat nog voor me beschikbaar is vaak met rare tijden en fysiek van aard. Ik kan heel prima de hele dag op mijn benen staan, maar om tot diep in de nacht met dozen te slepen trek ik gewoon niet meer. Ik heb nu het plan om in de avond te gaan studeren. Maar dan moet ik wel een ander soort werk vinden.

Op zoek

Het was dus speuren naar iets wat bij me paste. Het was deze tijd echter lastig om iets te vinden. Veel horeca was dicht, evenals veel winkels. Daar was dus weinig kans om iets te doen. Er was genoeg te doen bij de pakketbezorgers, maar dat was nou juist het soort werk dat ik probeer te vermijden. Online was het ook een en al MBO, MBO en MBO minimaal. Zo ging ik nooit iets vinden. 

Getipt

Ik werd uiteindelijk door een vriend getipt om naar een uitzendbureau te gaan. Daar vinden ze wel een baan voor je waarmee je kan studeren. Zodoende kwam ik bij Binckwerk uit, omdat ze hem daar ook aan de bak geholpen hebben. Ze waren in ieder geval ook eerlijk met me, zonder diploma gaat het gewoon lastig worden. Gelukkig hebben ze daar iets moois wat ze een overbruggingstraject noemen. Snelle cursussen van een paar dagen om een hele specifieke baan uit te voeren. Ze legde me wat dingen voor, en uiteindelijk koos ik voor de cursus verkeersregelaar.

De cursus

Het was een cursus die me goed viel. Ik ben nooit zo een schooljongen geweest, en deze cursus was gewoon lekker praktisch. Iets wat ze me daar leerde was iets waar ik nooit over nagedacht had, veilig op de weg staan. Als auto’s de hele dag vlak langs je rijden. is dat eigenlijk best wel gevaarlijk. Voordat je het weet gaan ze over je tenen heen, en daar helpt geen stalen neus tegen.

Aan de slag

Nu ben ik een gediplomeerd verkeersregelaar. Ik kan lekker werken, en heb in de avonden vaak genoeg tijd over.