Jouw socials naar een hoger niveau

  • door

Grote kans dat jij ook op social media zit. Vandaag de dag ben je een grote uitzondering als je niet op in ieder geval één social media platform zit. Door de jaren heen zie je ook een sterke ontwikkeling op sociale media van tekst naar steeds meer visueel. Waar op MySpace nog bijna alleen tekst werd geplaatst, kwamen er op Facebook al meer foto’s bij. Tegenwoordig kun je wel zeggen dat Instagram het meest hippe platform is, en daar speelt tekst een kleinere rol dan afbeeldingen. Foto’s delen is hipper en hipper geworden. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Als het een geslaagde afbeelding is tenminste. Wil jij jouw pagina naar een hoger level tillen? Een groter publiek bereiken? En over een tijd misschien zelfs wat kunnen verdienen met social media? Lees hier wat tips die wellicht wat voor je kunnen betekenen.

Thema

Pagina’s die iets van een herkenbaar thema hebben, doen het vaak beter op social media. Mensen hebben dan een idee van wat ze kunnen verwachten. Maak je muziek? Plaats dan regelmatig iets wat daar aan gerelateerd is. Heb je leuke huisdieren? Deze zou je ook kunnen laten terugkomen op je pagina. Schattige dieren doen het vooral heel goed, ze ontvangen al snel veel likes. Als de foto’s die op je pagina staan ook een beetje in dezelfde sfeer en/of kleuren zijn staat dat ook heel mooi.

Mooie foto’s

Een wazige of korrelige foto doet het altijd veel minder goed op een platform als Instagram. Het is gewoon niet zo fijn om naar te kijken. Een echt goede foto (en dus ook een succesvolle foto) is zo scherp mogelijk. De kwaliteit is van groot belang. Het is in principe mogelijk een foto met je mobiele telefoon te maken, maar dan moet je er wel een hebben met een camera met veel megapixels. Beter is het om foto’s te posten die je hebt geschoten met een heuse camera. Hiermee heb je namelijk veel meer opties. Je zou als camera accessoire ook nog een telelens kunnen aanschaffen. Dit is perfect als je iets vanaf grotere afstand scherp wilt vastleggen

Werk samen

Als je snel je publiek wilt vergroten, kun je het best ‘samenwerken’ met iemand anders die al wat meer volgers heeft op social media. Diegene kan jou dan af en toe taggen in posts, of wat van jouw foto’s plaatsen. Misschien vinden mensen die die persoon al volgen jouw content ook wel leuk. Dan heb je direct zelf ook wat meer volgers!