Professioneel werken aan de SEO

  • door
SEO specialist

Je wilt meer bezoekers naar je website of webshop krijgen om zo de bezoekers en de omzet te verhogen. Je hebt wel eens gehoord van een SEO specialist maar je weet eigenlijk niet wat die allemaal doet. Een SEO specialist onderzoekt je website en analyseert wat er beter kan om hoger te geraken in de zoekmachines. Alles wat de specialist doet is eigenlijk maar gericht op een ding, dat is zoveel mogelijk bezoekers genereren op een organische manier. Dit kan bijvoorbeeld met zoekwoorden gedaan, als relevante zoekwoorden voor je bedrijf hoog in de zoekmachines staan trek je veel bezoekers.

SEO specialist

Voorheen en tegenwoordig

Vroeger was de concurrentie niet zo groot op internet, je kon eenvoudig door middel van zoekwoorden snel hoog komen in de zoekmachines, tegenwoordig is dit niet meer zo. Vele bedrijven werken met dezelfde zoekwoorden waardoor je niet snel meer omhoog komt, een SEO specialist moet andere tactieken hanteren en kwaliteit leveren om toch een goed resultaat te behalen. Google is slim, zo zien zij snel of je organisch bent gestegen in de zoekresultaten of het op een manier hebt gedaan die niet klopt. Is dat het geval dan zal je een penalty krijgen en weer zakken in de zoekresultaten.

SEO specialist

De juiste strategie volgen

Een SEO specialist weet precies welke strategie er gevolgd moet worden om tot succes te komen, je website of webshop moet ook SEO vriendelijk zijn. Zomaar wat content op je website scoor je tegenwoordig niet meer mee, je moet je website of webshop voorzien van hoge kwaliteit content. Linkbuilding is ook een goede manier om hoger te komen in de zoekmachines, echter moeten het wel links zijn van hoge kwaliteit en niet zomaar even wat links. Een specialist op het gebied van SEO beheert het hele complete plaatje betreft het hoger komen in google.