Ruimte besparen met spotjes in huis

  • door
spotjes

Mijn vriendin en ik zijn onlangs in ons nieuwe huis getrokken. We hebben een mooi appartement gekocht in Amsterdam. We konden ons geen groot huis veroorloven dus we hebben een klein appartement gekocht, op een mooie locatie. Ruimte is schaars in de hoofdstad, dus moesten we het hier mee doen. Dat vonden we niet erg. Mijn vriendin is interieurarchitect en weet als geen ander hoe je van een kleine ruimte een mooie woning maakt. Ze had allerlei idee├źn voor de inrichting van ons huis. We hebben al heel wat gedaan in onze nieuwe woning. We besloten onze oude stalampen niet mee te nemen omdat die alleen maar extra ruimte in zouden nemen. Mijn vriendin stelde voor te kiezen voor spotjes in huis. Ik dacht altijd dat die alleen in een badkamer zouden staan, maar zij was ervan overtuigd dat spotjes ook mooi zouden zijn in onze slaapkamer en woonkamer. Ze liet me wat voorbeelden zien van woningen waar spotjes aangebracht waren. Dat maakte me enthousiast, waarna zij de spotjes heeft laten plaatsen. 

Spotjes laten plaatsen

Natuurlijk hadden we zelf de spotjes kunnen plaatsen maar we waren al zo druk met andere dingen dat we dat maar hebben uitbesteed. Dat was ook wel prettig, want het inbouwen van spotjes is een secuur werkje. Onze installateur heeft dat keurig gedaan. Als je zelf geen ervaring hebt met elektra of inbouwlampen zou ik je aanraden die klus ook uit te besteden. Hiermee bespaar je op den duur ook geld, want als je het zelf fout doet moet je het toch door een professional opnieuw laten doen. Het viel ons overigens alleszins mee hoeveel het in totaal kostte. Als ik nu naar het eindresultaat kijk vind ik het echt een goede keuze. Het bespaart ontzettend veel ruimte in onze woning. Dat is ook wel nodig met het aantal vierkante meters dat we tot onze beschikking hebben. Ik waardeer een mooie stalamp zeker, maar we kunnen nu net iets beter onze meubels kwijt en we hebben meer opslagruimte in de vorm van wandkasten. Als je een kleine woning hebt tellen alle kleine beetjes. 

Licht en kwaliteit

Onze spotjes zijn uitgerust met LED-lampjes. Die zijn lekker energiezuinig en geven mooi licht. Vroeger waren LED-lampjes alleen geschikt voor het verspreiden van fel licht, maar tegenwoordig kun je LED-verlichting in alle tinten krijgen. De spotjes die we nu hebben verspreiden mooi zacht licht dat bovendien ook nog eens dimbaar is. Ik wist helemaal niet dat dat tot de mogelijkheden behoorde maar mijn vriendin heeft geregeld dat we dimbare spots kregen. Zo kunnen we in de slaapkamer een boek lezen bij goed licht of sfeervol licht aandoen als we dat willen. Al met al zijn we heel blij met de keuze voor spotjes in ons huis. Het zal de waarde van ons huis ook zeker vergroten.