Voordelen van vloercoating thuis en op het werk

  • door
vloercoating

Onlangs sprak ik een kennis die een eigen garage bezit. Ik was langs zijn garage gereden omdat ik wat nodig had voor mijn auto en trof hem te midden van allerlei werklui aan. Ik vroeg hem wat hij aan het doen was en hij vertelde me dat hij zijn garage aan het vernieuwen was. Al zijn gereedschap werd schoongemaakt en gerepareerd en de muren werden geschilderd. De grootste verandering was wel het aanbrengen van de vloercoating. Daarvoor was hij de hele garage aan het leeghalen. Ik vroeg hem wat de voordelen daarvan waren. Ik dacht dat zijn betonnen vloer wel voldoende was voor de werkzaamheden die hij altijd uitvoerde in de garage. Hij vertelde me dat vuil snel in beton trekt en dat je het er ook moeilijk weer uit krijgt. Dat leverde uiteindelijk nadelen op, want hij had het pand gekocht en wil het op den duur ook weer verkopen. Daarom had hij besloten een epoxy vloercoating aan te laten brengen. Die zou zorgen voor een beschermlaag op de vloer, waar vuil heel eenvoudig vanaf te halen is. Eenvoudig dweilen en de vloercoating onderhouden zou genoeg zijn. Dat zette me aan het denken. Thuis ben ik vaak aan het klussen in mijn garage en ik zie natuurlijk wel dat de vloer na verloop van tijd vlekken is gaan vertonen. Daarom ga ik binnenkort ook aan de slag met die vloercoating. 

Zelf vloercoating aanbrengen

Je kunt prima zelf een vloercoating aanbrengen. Je hebt hiervoor alleen de juiste epoxy vloercoating nodig. Die kun je online bestellen bij een speciaalzaak. Als je je op het internet even inleest in de werkwijze lukt het prima. Het scheelde wel dat mijn garage niet zo groot is, en dat ik dus geen al te groot oppervlak hoefde te coaten. Ik was voor enkele tientjes klaar. De coating gaat jaren mee en hoeft alleen vernieuwd te worden bij grove beschadigingen. Zo’n coating is beschikbaar in allerlei kleuren. Ik heb voor een standaard, lichtgrijze kleur gekozen. Je kunt ook zelf je kleur laten mengen of een mat effect aanbrengen. Leuk als je graag een bijzondere uitstraling wilt in je kantoor of werkplaats.

Uitbesteden aan een vakman

Mijn kennis heeft het aanbrengen van de vloercoating uitbesteed aan een vakman. Het oppervlak van zijn werkplaats was zo groot dat hij het niet aandurfde dat zelf te doen. Bovendien moest er nog wat beton gerepareerd worden voor de coating over de vloer aangebracht kon worden. Ik heb het resultaat vorige week gezien en het ziet er heel strak uit. Zijn klanten zijn ook enthousiast. De werkplaats ziet er heel netjes uit, terwijl er toch met olie en andere middelen wordt gewerkt. Hij is zelf ook erg blij en werkt met meer plezier in zijn nieuwe werkplaats. Een slimme zet, zowel voor hem als voor mij. Ik kan dan ook iedereen aanraden die een werkplaats heeft, eens na te denken over het nut van een vloercoating. Het zal niet voor iedereen noodzakelijk zijn, maar ik ben er zelf wel erg blij mee.