Welke lampen gebruik jij thuis?

  • door

Op het moment dat je net een nieuw huis hebt en gaat verhuizen naar een nieuwe plek, dan ga je vast en zeker aan de slag met het aanpassen naar eigen wens. Vaak is het nieuwe huis nog niet zoals je het graag zou willen, maar zit je wel bomvol met ideeën hoe je het wilt aanpassen. Het is handig om over genoeg tijd en een voldoende budget te beschikken, zodat je genoeg ruimte hebt om de aanpassingen door te voeren. Toch blijft het lastig kiezen, want je kunt allerlei kanten op gaan. Daarbij is het belangrijk dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan en dat je over genoeg ideeën beschikt. Je kunt op veel verschillende plekken inspiratie opdoen, zoals op verschillende websites, in verschillende magazines of bij woonwinkels en bouwmarkten. Nadat je genoeg inspiratie hebt opgedaan, heb je een duidelijker beeld van hoe het huis eruit moet gaan zien en waar je allemaal rekening mee gaat moeten houden. In dit blog richt ik mij op de verlichting van je nieuwe woning en vertel ik je wat meer over de verschillende mogelijkheden.

Lampen wel of niet vervangen?

Over het algemeen beschikt men over de standaard verlichting die voorheen al in het huis zijn geplaatst. Vaak worden deze lampen niet vervangen en behoudt men de standaard lampen. Toch kan het in veel gevallen beter zijn om deze lampen juist wel te vervangen voor een andere soort lampen. Op het gebied van verlichting heb je veel verschillende mogelijkheden. De trend van de afgelopen jaren is dat men steeds vaker ervoor kiest om een vorm van led verlichting aan te brengen. Er zijn veel verschillende soorten led lampen die je zou kunnen installeren. Over het algemeen zijn led lampen veel voordeliger op langer termijn. Je kunt er een hoop stroom en energie mee besparen. Je energierekeningen zullen een stuk lager zijn en indirect bespaar je dus veel met led verlichting. Het is goed om voor jezelf een keuze te maken om je lampen wel of niet te vervangen. Maar als je logisch nadenkt, dan zal je ook wel tot de conclusie komen dat het verstandiger is om je lampen wel te vervangen voor led lampen.

Geeft extra sfeer

Naast dat je aardig wat stroom en ook wat centen kunt besparen met led verlichting, zorgen deze lampen voor extra sfeer in je woning. Je kunt voor plafond verlichting besluiten om led plafondlampen te installeren. Deze kun je handmatig instellen en aanpassen wat betreft de kleur en de felheid van de lampen. Dat is erg ideaal natuurlijk en het heeft een positieve invloed op de sfeer binnenshuis.