Zelf een website maken doe je zo!

  • door
basis html leren

Wil je je eigen website maken, bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf, omdat je producten wilt verkopen of om een blog bij te houden, maar heb je geen kennis van coderen? Voor het maken van je eigen website heb je verschillende mogelijkheden. In dit artikel licht ik een aantal van de meest gebruikte methodes voor je uit.

WordPress

WordPress werd was ooit puur bedoeld voor mensen die graag een blog wilden starten, zonder dat je daarbij verstand hoefde te hebben van coderen. Tegenwoordig is WordPress echter zo uitgebreid dat je er van alles mee kunt! WordPress is een CMS-systeem. Met het CMS-systeem beheer je de website. WordPress beschikt standaard over een aantal gratis thema’s die je kunt selecteren om het uiterlijk van je website te bepalen. Voor simpele blogs kunnen deze gratis thema’s met een aantal lichte aanpassingen prima volstaan. De meeste mensen kiezen er echter voor om een premium thema te downloaden. Voor zo’n premium thema betaal je doorgaans een paar tientjes en binnen de thema’s heb je vaak legio mogelijkheden om je website te personaliseren. Veel van deze aanpassingen kun je doen zonder kennis van bijvoorbeeld html of css, maar een beetje basiskennis van coderen komt vaak heel goed van pas! Een basiscursus html volgen is dan ook iets wat ik je van harte aanbeveel als je ervoor kiest om met WordPress aan de slag te gaan (bron: www.learnit.nl).

Shopify

Denk je erover na om een eigen webshop te beginnen? In dat geval raad ik je aan om gebruik te maken van Shopify. Shopify is een CMS-systeem dat speciaal is ontworpen voor webwinkels. Ook voor het gebruik van Shopify heb je niet per se kennis nodig van coderen met bijvoorbeeld html. Naast Shopify, is het ook mogelijk om gebruik te maken van WordPress als je een eigen webshop wilt starten. De webshop-omgeving van WordPress wordt WooCommerce genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *